onsdag 22 december 2010

Hetero för en dag

Idag har Y varit sjuk och jag har testat livet som heterokvinna för en dag. Medan Y har legat i soffan har jag handlat julmat x 2, kokat gröt, städat köket, lagat lunch, lagat middag och servat Y med te och halstabletter. Det är tufft, ni gör det bra alla heterotjejer där ute!

/A

8 kommentarer:

  1. Så alla heterosexuella har patent på att städa, laga mat och att vara omhändertagande? varför är det så "heterokvinna" över det?

    SvaraRadera
  2. Va?!
    Så det är bara heterokvinnor som pysslar om sina män? Och när du då väljer att pyssla om din partner så innebär det att du prövar på livet som heterosexuell?
    Så heterosexuella män kan inte pyssla om sin partner? Homosexuella män kan alltså inte pyssla om sin partner? Jag blir vansinnigt provocerad av ditt inlägg tyvärr...
    Jag tycker du generaliserer, är orättvis och en aning dryg tyvärr....

    SvaraRadera
  3. Jag vet inte om ni fick kommentaren jag skickade tidigare men kommentaren ovan lät faktiskt lite dum. I andra kulturer är det väl så fortfarande att kvinnan sköter om hemmet och lagar mat, men i de flesta svenska förhållanden, straighta som homosexuella, så är det jämställt d.v.s. att alla gör ungefär lika mycket av hushållssysslorna.

    SvaraRadera
  4. Well, påläst som min fästmö är så är det faktiskt så att kvinnor som lever med män i åldern 24-44år offrar ca 2 timmar om dagen åt hushållsarbete medans männen i samma kategori offrar knappt en timme. Så där har ni det svart på vitt.
    Nu tror jag också att tonen var humoristisk i inlägget, men tyvärr är det så att svenska hushåll inte är ett skit jämställda! På ytan kanske, men oftast så är det kvinnan som har "huvudansvaret", förresten, när det kommer barn in i bilden så lägger kvinnan ner ännu mer tid på hushållet.

    /Y

    SvaraRadera
  5. man behöver ju inte dela upp hushållsuppgifterna 50-50 för att det ska kunna kallas jämställt. Hemma hos mej och min flickvän är det jag som oftast har huvudansvaret för matlagningen, jag slår vad om att jag diskar och städar mer än henne också men det betyder ju inte att hon inte gör nånting.
    så som du beskrev låter det som om alla heterokvinnor sliter för sina män, så är det nog inte längre, och om de lägger ned ännu mer tid på hushållet så är det för att de tar första steget för det och verkligen vill göra det. Så är det för mej iaf; jag gillar att laga mat och gör det bäst, därför blir det så att jag är den som gör det.

    SvaraRadera
  6. Jo visst var jag ironisk. Men sanningen är att i dagens Sverige ägnar kvinnor dubbelt så mycket tid åt hushållsarbete jämfört med män. När männen har jobbat klart för dagen och kliver över tröskeln till hemmet sjunger deras stressnivå, för kvinnor ökar den. Varför är kvinnor mer stressade i hemmet om de helt frivilligt tar mer ansvar? Vad är det som gör att kvinnor tar första steget, tar det ansvaret? Det handlar inte om att alla måste dela upp hushållssysslor exakt likadant utan att man ska vara medveten om varför man gör som man gör och hur det påverkar en.

    /A

    SvaraRadera
  7. Det handlar inte bara om könet eller läggning utan hur vi är uppfostrade, detta speglar såklart vilka roller vi får i våra kärleksrelationer. vem säger dessutom att homosexuella relationer ska vara helt jämställda?

    SvaraRadera
  8. Jag blir provocerad, (självklart).
    Själv förstår jag verkligen inte varför det är så otroligt upphetsande att generalisera och kasta skit på män och allt gällande heterosexuella relationer.
    Men det säger väll sig självt när ni själva är det "perfekta" homoparet som inte kan ta kritik från omvärlden utan att skrika DISKRIMINERING!

    För att hoppa till en annan flata så håller jag verkligen med Jempa.
    Jag tror att det mycket handlar om egna perspektiv och erfarenheter.
    Roller är inget som någon tvingar på en, utan det är något som man går in i själv inom vissa situationer.

    SvaraRadera