lördag 27 november 2010

Flatböcker

Så här en lördagkväll passar en lagom töntig och förutsägbar romantisk komedi perfekt. Även en något menlös chic lit bok fungerar bra. Men som vanligt är heteronormen dominerande. Jag har försökt googla lite på lesbisk chic lit men inte hittat något. Däremot lärde jag mig termen "clit lit" som enligt Wikipedia är chick lit för flator medan Urban Dictonary menar att det böcker med en självcentrerad kvinna i handlingen som utnyttjar män för sex och pengar. Alltså inte riktigt samma sak..

Har någon av er något tips på lesbisk chic lit? Man blir ju lite trött på alla "flicka träffar pojke" historier. Eller kanske något tips bra flatliteratur överlag?

Lördagen har vi mest spenderat inomhus för att undvika snöstormen. Men till slut gav vi oss ut på en mysig promenad i snön och nu har det blivit vin, glögg och pepparkakor i soffan.

/A

1 kommentar:

  1. anne holt har ju skrivit en del lesbiskt, mest deckare men det finns dock en kärleksroman hon har skrivit. "Mea culpa" heter den.
    Det finns en bok som tydligen ska vara väldigt bra som heter "försoning", "Hood" på engelska, annars så har väl hallongrottan en hel del flatlitteratur.

    SvaraRadera