lördag 30 oktober 2010

Nattjobb och annat dravel

A jobbar natt, jag tittar på tv med våra mina trogna följeslagare; katterna.

Idag har vi haft L word maraton, jag måste säga att jag älskar vår nya tv. Man kan ladda över filmer/serier på ett USB minne och bara plugga in och titta. Så jäkla smidigt!
Saknar inte våran klump för fem öre, en tjock tv som flimrade när bilden blev för ljus, bilden var utdragen så man missade allt som inte var i mitten. Det enda skulle vara den spejsiga fjärrkontrollen, den såg ut som en dildo ;) Nu bor han i en studentkorridor, kändes ändå fel att slänga han.

Imorgon kommer min kära syster med familj på middag. Blir kul att få laga något annorlunda och lite finare för en gång skull. Ibland händer det, men det är ju roligare när man får besök.

/Y

fredag 29 oktober 2010

Tankar om barn

För någon dag sen hände något. A ropade om jag läst X blogg på sistone, sedan följde hon upp den retoriska frågan med att säga att X var med barn. Det var i och för sig ingen jätte skräll eftersom X pratat mycket om att vilja ha barn snart, men jag trodde ärligt talat inte att det skulle ske nu. Men detta ledde till en mer seriös diskussion med A om just barn. Inte för att jag känner att vi också måste bara för att X är gravid, men det startade en tanke.. En tanke om att det kanske snart kan vara dags att ta tag i det och börja planera på allvar för just ett barn. Som flata så krävs det ju en del planering, de vet nog dom flesta om.
Tidigare har jag alltid haft tanken om karriär och utbildning först, sen barn. Men sanningen är ju ändå den att det går att kombinera. Och kanske det till och med kan vara mer fördelaktigt att studera och ha små barn. Man får mer tid med barnet och får vara hemma mycket med knodden under hens första levands år.
A har nog varit mer positiv till barn inom en snar framtid än vad jag har, men nu känner jag att läget har förändrats. Jag vill ha barn, rätt snart.

Så efter bröllopet och bröllopsresan börjar projekt barn. Alltså om ca ett år.

/Y

onsdag 27 oktober 2010

Hett hotellsex..?

Så var vi tillbaka i hemmets trygga vrå. Många kanske förknippar romantiskt weekend i en annan stad med hett hotellsex. Min fråga är då, hur tusan ska man orka med det? Efter en hel dag ha promenerat sammanlagt flera mil, fikat, shoppat, turistat och druckit cocktails. Vi kraschade i säng i slutet av varje dag och somnade nästan innan vi han pussas god natt. Däremot blev det ett tillskott i vår leksakslåda från en helmysig sexaffär. Men mer om det senare, en lesbisk guide till Berlin kommer snart så håll utkik!

/A

torsdag 21 oktober 2010

Hejdå Sverige

Nu far vi på vår första gemensamma resa. Ja, om man inte räknar resor hem till föräldrarna eller IKEA i grannstaden. Pepp! Berlin here we come.

/A

onsdag 20 oktober 2010

Gulla

Y påtalade för mig för någon dag sen att jag har börjat prata med pipig/gullig röst mer och mer ofta när jag pratar med henne. Jag har inte direkt tänkt på det men jag kan tänka mig att det är lite irriterande i längden. De senaste dagarna har jag försökt att tänka på det men det blir så lätt så i alla fall. Framför allt när vi ligger i sängen med vår ansikten några centimeter från varandra. Fast där får det faktiskt vara okay, man måste få gulla någonstans. Är det någon som känner igen sig?

/A

tisdag 19 oktober 2010

Nya intressen

När jag är hemma såhär mycket som jag är har jag försökt hitta nya intressen. Och något som jag haft intresse för i flera år men aldrig tagit mig tid att lära mig är fenomenet börsen.
Så sen i augusti ungefär har jag läst ett antal böcker, skapat ett konto, en kapitalförsäkring, möblerat om i fonderna, köpt och sålt aktier, följt aktier, försökt mig på att läsa årsredovisningar, blivit medlem i aktiespararna, gjort vinster och förluster, försökt lära mig vad jag gjort fel och rätt.
Aktierna har i princip gått +/- 0, fondbytena däremot har gått oerhört bra. Men samtidigt har jag också gjort upp en plan för vår ekonomi, en budget, sparmål osv.
Det är nog mitt största intresse, ekonomi och finans. En känsla av kontroll och frihet har infunnit sig.
Jag har lärt mig mycket om aktiemarknaden på kort tid och det finns mycket kvar att lära.

Det närmaste sparmålet vi har just nu är bröllopet och smekmånaden. Lite skev fördelning kan tyckas, men som det ser ut nu så kommer resan att kosta 50% mer än själva bröllopet. Men det är så vi är.. ;D

/Y

lördag 16 oktober 2010

Lördagsmys

Nu har jag varit sjuk sen i måndags. Tycker jag kan bli frisk nu! Och det är den sexigaste sjukdomen av alla, magsjuka..

Nåja, idag har vi tittat ikapp alla serier som äntligen börjat sändas. En mysig lörsagsförmiddag. A hade på sig sin tantiga men gulliga ärvda morgonrock som hennes mormor sytt till sig själv för gud vet hur länge sedan. Hon är så söt i den, hon ser så mysig och "hemmafruaktig" ut.
Så där satt vi i några timmar, ihop kurade i soffan och mös till de bästa serierna som finns.
Det är inte så ofta vi kan göra sånt, A har periodvis mycket i skolan dessutom brukar hon jobba extra på helgerna. Men det kanske är då det blir charmigt, när det blir speciellt.
Jag är ju mest hemma, börjar bli knäpp av det. Men det här är sista terminen, sen börjar mitt liv :)

Nu ska A ut och springa, jag ska fortsätta ha ont i magen och dricka Proviva.

Tack och hej, Tartexpastej!

torsdag 14 oktober 2010

En fråga till er..

Spontant känns det som att flator i allmänhet är nyckelkunder för sexbutiker, såväl för fysiska som på internet. Nyckelkunder kanske är fel ord, men finns det något flatpar där ute som inte äger en enda sexleksak? Och det känns som att även om man inte har en partner (som flata) så är man ändå en sån som tycker om sådant och kan tänka sig att lägga sina pengar på en schysst vibrator.

Frågan lyder således, föredrar ni att handla i en fysisk (alltså riktig) butik, eller via internet?

Personligen föredrar jag att gå in i en riktig butik där man kan titta, känna och klämma på grejerna. Oftast är sådana butiker väldigt trevliga att besöka också. Jag betalar gärna några kronor extra för den personliga servicen man kan få i butik framför att ta risken att bli besviken när varorna kommer hem och dom inte ens i närheten ser ut som dom gjorde på hemsidan.

Men vad föredrar ni?

/Y

tisdag 12 oktober 2010

Ut i världen

Om lite drygt en vecka åker vi på semester! Ut i världen. Eller ja, Berlin. Det ska bli skönt att få komma iväg och få något annat än vardag ihop. Det är märkligt det där, när jag var singel längtade jag efter att få ha en vardag med någon, att få tjafsa om disk och gå på IKEA. Nu kan jag sakna att dejta, att få vara nykär och att varje ögonblick med varandra är speciellt. Fast jag vet att jag inte saknar det egentligen, så mycket nervositet och osäkerhet inför den andres känslor. Men lite pirr kan man ju behöva känna ibland.

lördag 9 oktober 2010

Med lite perspektiv så är detta ett löjligt problem..

Igår tog vi i lite extra och åt ute på fin restaurang. Den är relativt nyöppnad med ekologiskt i fokus. Maten var verkligen god och vi avslutade middagen med några coctails. Måste erkänna att vi hade en baktanke med just valet av restaurang, vi funderar på att ha bröllopet där nämligen. En urmysig källarmiljö, trevlig personal och god mat.. Ja, det låter lovande :)

Vi pratade vidare om sommarhus köpet också, kom fram till att det kommer alltid att finnas objekt där uppe till bra pris. Men eftersom en resa till England står på schemat i vår, liksom bröllop till sommaren och bröllopsresan som går till New York i höst... ja, ni fattar ju. Dessutom åker vi till Berlin om två veckor.. Det är inte bara ekonomin som är grejen, vi kommer ju aldrig att ha tid att vara där. Och risken är ju att man känner sig tvingad att åka dit bara för att, men vi tycker ju om att resa.. Hmm. Dagens I-lands problem?
Så vi skjuter nog på det för den här gången, men det kommer att bli av. Det har jag på känn ;D

Puss och Hej!

/Y

fredag 8 oktober 2010

Stugplaner

Vi har blivit sanslöst sugna på att köpa en stuga i Ys hemtrakter. Så nu har vi suttit och kollat upp bolån samt spanat på IKEAs köksavdelning för första gången. Vuxenpoäng! Sen är det ju en massa annat vi har planerat som kostar pengar, resor och bröllop och sånt..

/A

tisdag 5 oktober 2010

Opiercad

För någon vecka sen tog jag ut min tungpiercing som jag haft några år. Det blev lite tomt i munnen. Det var dessutom en helt annan känsla att kyssa och slicka Y. Bättre faktiskt, jag kan slicka som jag vill utan att vara rädd att "haka fast" eller göra något oskönt. Vad Y tycker, det får hon själv berätta. Jag har aldrig blivit slickade av någon med piercing så jag vet inte riktigt vilka sätt det kan vara skönt/oskönt på.

Vad tycker ni är skönast, med eller utan piercing?

/A

söndag 3 oktober 2010

Vad händer?

Ja, vad hände med att vi skulle bli bättre på att uppdatera? Jag skyller på Y, jag har nämligen fullt upp med praktik och har dessutom varit bortrest en vecka. Vi kör L-word maraton varje ledig stund vi har hemma, myser och njuter av hösten. Vi ska nog komma igång med bloggen snart igen, men just nu har jag för mycket för att ens komma på någonting att blogga om. Y har av olika anledningar inte så mycket ork och pepp just nu. Men vi kommer tillbaka, alldeles snart!

Jag längtar till vår helg i Berlin som blir av om några veckor. Bara vi två. Jobb, skola och vardag ersätts med hotellrum, tysk öl och lesbiska barer.

/A